Ridasjärven Nuorisoseura ry, RNs

Historiaa ”pähkinän kuoressa”

Ridasjärven nuorisoseura r.y. on perustettu vuonna 1911. Samana vuonna rakennettiin nuorisoseuralle lahjoitetulle tontille talkoovoimin nuorisoseuran talo Päivölä. Päivölää on vuosien saatossa laajennettu ja isoimmat laajennukset taloon on tehty 90-luvun taitteessa Teatteri toiminnan alettua ensin nuorisoseuran voimin ja sen jälkeen Teatteri Päivölä Ry:n voimin. Remontissa rakennettiin mm. keittiö sekä varastotiloja. Teatterin Päivölän mobilisoiduttua, nuorisoseura on jatkanut talon vuokrausta ulkopuolisille ja huolehtinut talon kunnosta sekä järjestänyt aika-ajoin tapahtumia nuorisoseura ja kylä toimintaa ylläpitäen.

2010-luvulla kahvion puolelle tehtiin lattian kunnostus hionta sekä lakkaus ja keittiö päivitettiin vastaamaan nykyisiä tarpeita. Lisäksi kunnostettiin salin ikkunoita ja julkisivua.

Talon salille tehtiin pitkään suunniteltu ja tarkoin harkittu lattiaremontti vuonna 2017. Salin lattia oli alkuperäinen joten se oli jo hieman kulumaan päässyt vuosien saatossa. 2018 salin remonttia jatkettiin uusimalla tapetit ja verhot. 

2019 vuonna taloon hankittiin 3kpl ilmalämpöpumppuja lisää. Talossa oli jo yksi vanha ilmalämpöpumpu joka jouduttiin samana keväänä uusimaan rikkoutumisen takia joten tällä hetkellä taloa lämmittää tehokkaasti 4 kpl uusia ilmalämpöpumppuja.

 

Nuorisoseura elää ja voi hyvin tänä päivänä. Alla henkilöt jotka vastaavat toiminnasta tällä hetkellä.

 
Johtokunta vuonna 2020

 

Kati Saarinen – Puheenjohtaja

Ilkka Toivanen – Varapuheenjohtaja

Nina Heino – Rahastonhoitaja

Petteri Laaksonen

Janne Räsänen

Anni-Stiina Laaksonen

Niko Sokka

Juha Laaksonen

Mikko Heiska

Petro Heino

Tanja Rämö

Satu Vehviläinen

Tuovi Mattila